Att tänka på när du ska beställa profilkläder

Profilkläder är populärt och används av många. Det finns många fördelar med att köpa på sig ett lager – dels ger det bra reklam och dels skapar det är härlig samhörighet. Företagen som säljer profilplagg av olika slag är dock många och det finns flera saker att fundera på innan man lägger sin beställning. Nedan kan du läsa några tips och råd som är bra att ha med på vägen.

Köpa lokalt eller på nätet?

Företag som säljer profilkläder är som sagt många och det finns säkerligen något lokalt företag som erbjuder dessa, lika väl som att det finns ett stort utbud på nätet. Det finns för- och nackdelar med både och – till exempel är priserna på nätet ofta mer pressade. Fördelarna med att handla lokalt är att man stöttar varandra som företagare, vilket är viktigt framförallt i mindre städer. Det finns också en lätthet med att handla lokalt, då man får en personlig kontakt och kommer närmare arbetet. Ett bra första steg är att fundera över valet. Kolla om det finns några företag som förmedlar profilkläder i närheten och jämför deras tjänster med någon eller några aktörer online.

Att välja kläder

Oavsett om tanken är att köpa in ett gäng t-shirts och kepsar eller om det gäller arbetskläder och jackor finns anledning att tänka till även här. Det viktigaste är att välja plagg av bra kvalitet, även om det ofta innebär ett högre pris. Kläderna ska vara användbara under en lång tid och är kvaliteten sämre kommer det troligen inte löna sig i längden.

Några andra saker som är bra att fundera och kolla närmare på gällande plaggen:

  • Finns möjlighet att beställa olika färger?
  • Finns gott om varierande storlekar?
  • Finns speciella dam- och herrplagg eller är det unisex?

Trycket på dina profilkläder

Det sista att fundera på är trycket som ska pryda profilkläderna. Ska loggan och/eller texten vara stor eller diskret? Ska den vara tryck på bröstet, ärmen eller ryggen? Här kan det vara värt att be om tips och råd från företaget som ska trycka kläderna för att få bästa möjliga resultat.

Kontrollera också vilken tryckmetod som används – det finns nämligen olika, vilket innebär olika kvalitet. Sist men inte minst – tänk på att loggan ska synas, så om du valt ett plagg i samma färg som den egna loggan eller texten bör färgen ändras på något av dom.


Publicerat

i

av

Etiketter: