Att tänka på när du ska köpa fastighetsboxar

Representerar du en bostadsrättsförening? Eller har du en hyresfastighet eller ett företag? Moderna fastighetsboxar ger ett gott intryck vid entrén och håller posten säker. Dagens boxar, som har en springa som inte är större än 10 mm, gör det mycket svårt för obehöriga att ”fiska” upp annans post. Men vad ska man egentligen tänka på innan och efter köp av fastighetsboxar? Här ger vi ett par exempel på saker som är bra att känna till. Verksamheten citypro erbjuder ett fullsortiment av fastighetsboxar & postboxar till lägsta pris och erbjuder personlig rådgivning innan köp.

Placeringen av fastighetsboxar

Fastighetsboxarna kan inte placeras var som helst. Det gäller att brevbäraren har enkel tillgång till dem. Det bästa är att montera dem i direkt anslutning till trapphusets ingång, och gärna på entréplan. Mer information om placering kan fås av posten. Att montera på utsidan av hus är fullt möjligt. Ibland är det till och med tvunget, eftersom det inte finns någon plats för fastighetsboxar inomhus i direkt anslutning till entrén. Tänk på att köpa en box som lämpar sig särskilt väl för utomhusbruk, om det är tanken. Många skulle säga att det inte är en optimal plats, eftersom personerna i fastigheten (liksom brevbäraren) kan behöva hantera posten i regn och blåst. Det här kan dock åtgärdas med ett enkelt regnskydd (till exempel i form av ett skärmtak). Förutom att det blir trevligare att hantera posten på det viset, så kan det även förlänga livslängden på boxarna.

Rörelseförhindrade i fastigheten

Om det finns personer i fastigheten som är rörelseförhindrade går det att ansöka om dispens för att få ha kvar sitt utkast. Viktigt är att ha detta i åtanke. Ansökningen är inte särskilt komplicerad och kan påbörjas genom att kontakta Postnords kundtjänst.

Monteringshöjden

Det finns vissa regler att förhålla sig till vad gäller monteringshöjden. Själva anläggningen ska sättas upp så att den lägsta insorteringshöjden är minst 70 cm, och så att den högsta sorteringshöjden är maximalt 160 cm. Mätning skall ske från mitten av inkastet och när postfacken är stängda.

Installationsanmälan måste göras

Innan fastighetsboxar monteras måste en installationsanmälan göras till posten. Från er leverantör kommer ni att få ett referensnummer som ni uppger. Att göra installationsanmälan innebär en del väntetid, eftersom posten ska besiktiga den och för att låsföretaget ska koda upp låscylinder och nycklar. Brevbäraren kommer sedan att få tillgång till huvudlåscylindern – så ni behöver inte ge denne några nycklar.


Publicerat

i

av

Etiketter: