Att välja rätt företagslarm

Att välja rätt företagslarm

Ett larm har inte bara syftet att upptäcka och uppmärksamma dig på ett inbrott. Kanske viktigare än man tror, är företagslarm ett kraftfullt redskap i förebyggande syfte. Är man verksam i en utsatt bransch – det vill säga att man till exempel handlar med dyrbara och små varor – är det av hög vikt att man väljer rätt företagslarm.

Om ett inbrott sker, trots att tjuven informeras om att området är larmat, går syftet över till att stressa tjuven och att förkorta inbrottet. Allt som allt har det många funktioner, som sammantaget gör att risken för att din verksamhet drabbas minskar.

Det första som är bra att göra är att analysera den nuvarande säkerheten, och vilka krav du har. På så vis säkerställer du att du får rätt larm i enlighet med krav och behov. Börja med att titta på vilka kravställare som finns. Kravställare kan till exempel vara ett försäkringsbolag eller att verksamheten har en policy som går in på detalj hur kraven ska se ut.

Vidare bör man titta på vilken larmklass företaget kan kategoriseras i. För företag brukar larmklass två rekommenderas, men det här bestäms utifrån kraven. Lägsta är klass 1, och klass 4 är anpassat för de högst ställda kraven.

Något annat som är viktigt är givetvis att anlita rätt larmföretag, en aktör som är seriös och som anpassar lösningen efter dina behov. Marknaden idag huserar många olika bolag som du kan välja att kontakta. Ett förslag är att prata med flera stycken, ta fram offerter och jämföra pris och vad som ingår. Titta givetvis även på ryktet, recensioner och omdömen.

Valet av aktör är inget som bör förhastas. När det gäller säkerheten bör man givetvis vara noggrann, och vilket larmbolag du väljer kan komma att vara en ganska stor faktor just för detta.

Slutligen bör du kontrollera att produkterna är certifierade. Ett regelverk har tagits fram av försäkringsbolag och certifikat utfärdas av SBSC, Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering. På organisationens hemsida kan du läsa mer om bland annat skyddsklasser, omslutningsyta och annat som är relevant att känna till när man är företagare och behöver ett företagslarm för att skydda sin egendom.


Publicerat

i

av

Etiketter: