Bästa och sämre julgåvor

Det kanske är din första vinter som chef eller företagare? I sådana fall har du mycket att stå i. Utöver att behöva oroa dig om att nå de årliga målen kan du också känna dig stressad inför julen. Du har nämligen press på dig att köpa julklappar till de anställda och detta är något som du helt enkelt förväntas göra.

Men vad bör man då tänka på när man ska köpa julklappar till anställda? Hur gör man detta på bästa möjliga sätt och vilka fallgropar bör man undvika? Läs vidare så får du svaren på dessa viktiga frågor!

Därför bör du julklappar till anställda – så gör du lämpligast detta

Vissa personer kanske skulle hävda att du inte alls behöver köpa några julklappar till dina anställda. Hur du gör är såklart helt upp till dig, men det finns vissa fördelar med att faktiskt göra detta. Därför kommer vi här dela med oss av våra bästa tips kring inhandlandet av klapparna.

Du bör framför allt tänka på att:

  • Fundera över var du ska lägga ribban. Om du till exempel har tänkt att spendera 500 kronor per anställd i år men skalar ner till 200 kronor per skalle nästa år kommer personalen dra öronen åt sig. Detsamma gäller om du köper klappar i år men undviker att göra detta nästa år. Därför bör du fundera noga över var du ska lägga ribban. Sätt därför en rimlig budget och håll dig till den.
  • Undvik att favorisera vissa medarbetare. Det finns en risk med att favorisera vissa medarbetare framför andra. Därför bör du försöka undvika att välja ut den perfekta julklappen till bara en av de anställda. Du bör inte heller försöka köpa unika julgåvor till alla enskilda personer då detta är alltför svårt och därmed “farligt” att göra. Ge hellre bort ett presentkort eller liknande till alla.
  • Julgåvan behöver inte nödvändigtvis vara materiell. Om du så önskar kan du istället välja att bjuda ut personalstyrkan på en trevlig lunch utanför jobbet. Undvik dock förvirring genom att tydligt proklamera att det inte rör sig om en jullunch – även en sådan förväntar sig många anställda att bjudas ut på.

Publicerat

i

av

Etiketter: