Bemanningsföretag för dig som är sjuksköterska

Hur är det egentligen att bli konsult inom vården? Går det? Faktum är att det har blivit mer och mer populärt på senaste tiden att jobba för bemanningsföretag som sjuksköterska. Här blir man som utbildad vårdpersonal uthyrd till olika vårdplatser; ett roligt och varierande yrke. Man kan arbeta som konsult både på deltid och heltid, det vill säga vid sidan av ett fast yrke eller att endast arbeta som konsult. Det som är attraktivt med att arbeta som konsult är att varje individ kan bestämma själv hur man ska jobba, och på så sätt se till att få jobb som passar ens preferenser både vad de gäller geografisk placering, arbetsuppgifter och arbetstider.

Processen

När kunder vänder sig till bemanningsföretag i jakt på en sjuksköterska, genomgår man en särskild process. Först är det viktigt att kunden uppge vilka krav man har på den anställde, som krav på särskilda kompetenser och så vidare. Baserat på detta skapas en annons, och bemanningsföretaget letar upp en kandidat som passar kraven som kunden uppgett. Efter antalet intervjuer och tester så väljs ett antal kandidater ut som presenteras för kunden – alltså det företag eller organisation som söker sjuksköterskor. Kunden väljer ut passande kandidat och hyr sjuksköterskan under en viss period. Efter en särskild tid, till exempel efter tre månader, så brukar bemanningsföretaget kolla med kunden hur anställningen går och om kraven uppfylls.

Fördelar med att arbeta för bemanningsföretag som sjuksköterska

Eftersom att det finns stor konkurrens mellan bemanningsföretag, erbjuder de flesta företag något lite extra när de anställer sjuksköterskor. Några exempel kan vara:

  • Betald vidareutbildning inom yrket.
  • Extra frihet att bestämma över arbetstimmar.
  • Arbeten som är mer praktiska, alltså mer arbete med patienter, snarare än administrativt arbete.
  • Varierande arbetsuppgifter ligger i naturen av konsultarbetet i sig, eftersom arbetsplatsen varierar ständigt.
  • Bättre lön än genom fast anställning på en bestämd arbetsplats. Eftersom de företag som hyr in sjuksköterskor genom bemanningsföretag betalar en avgift, kan sjuksköterskor som arbetar som konsulter få mer betalt än de som inte är konsulter.
  • Utökat socialt nätverk. Konsulter får träffa många kollegor och har möjligheten att utöka sitt sociala nätverk inom yrket.

Publicerat

i

av

Etiketter: