Därför är tidrapportering viktigt för dig och ditt företag

Du har säkert hört vid fler än ett tillfälle att tidrapportering är något viktigt. Faktum är att det är viktigt att rapportera och hålla koll på tiden av flera skäl. Detta för att skapa en förståelse för hur du spenderar din tid på jobbet. Det är en viktig nyckel till ökad produktivitet, insikt och ett hälsosamt arbetsflöde. Därför är detta precis lika viktigt för alla medarbetare på ett företag. Såväl chefer som andra teammedlemmar bör tidrapportera!

Många fastnar dock vid frågor såsom hur man går tillväga för att sköta sin tidrapportering. Vilken är den bästa mjukvaran? Hur gör jag för att tidrapportera mina olika projekt? Finns det någon praxis för hur man ska gå tillväga? Du har säkert många frågor på ämnet och här försöker vi ge dig lite insikt i teknikaliteterna!

Vad är tidrapportering egentligen?

Låt oss börja från början genom att gå igenom vad tidrapportering egentligen är och vad det innebär. Detta begrepp innebär att man som företag håller koll på de timmar som medarbetarna lägger ner på jobbet. Man mäter alltså hur de anställda spenderar sin tid på olika arbetsuppgifter och i olika projekt.

Detta kan göras av flera skäl, däribland för att säkerställa att:

  • De anställda får rätt lön för sitt jobb. Så kan vara fallet om de till exempel är timanställda.
  • Kunderna faktureras för rätt antal timmar. Som företag bör ni ju varken fakturera för många eller för få timmar.
  • Man vet hur mycket tid som läggs ner i olika projekt och på olika uppgifter. Den beräknade tidsåtgången kan många gånger skilja sig åt från den faktiska. Det är inte nödvändigtvis så att de mest tidsödande uppgifterna är de som är mest krävande eller tillför mest värde.

Hur går det till rent praktiskt?

Det enklaste och mest effektiva sättet att tidrapportera är att använda en mjukvara för tidrapportering. Det finns flera olika sådana att välja mellan på marknaden. Vissa system är förstås bättre än andra medan somliga lämpar sig bättre för vissa företag eller branscher.

Är du ansvarig för inköp av system och mjukvaror på ditt företag? Då gör du bäst i att sondera marknaden redan idag i jakten på ett tidrapporteringssystem!


Publicerat

i

av

Etiketter: