Ett företagslån som passar dina behov

Det finns en mängd olika företagslån och beroende på vad du är i behov av kan det ena passa bättre än det andra. För att ditt företag ska kunna växa och frodas behövs ibland ett större kapital så du kan investera pengarna där de behövs mest för att skapa långsiktigt tillväxt. Genom att ta ut ett lån kan du exempelvis expandera ditt företag, anställa mer arbetskraft eller satsa mer på marknadsföring.

Att tänka på när du tar ut ett företagslån

Det finns vissa faktorer som spelar in när du ansöker om ett företagslån. Se vidare o sådant på A5. För det första måste du vara över 18 år och inte vara över öronen skuldsatt eller ha betalningsanmärkningar. Ofta gör banken eller långivaren en kreditupplysning för att se om du är en rimlig kandidat. Beroende på var du söker ditt lån kan kraven variera, en bank ställer ofta högre krav än andra långivare. Det är även vanligt att långivare kikar på ditt och ditt företags betalningsbeteende för att se om du betalar dina fakturor i tid. Det är bra att redogöra innan vad du behöver visa upp för kreditgivaren för att bevisa att du är en bra kandidat för ett lån. Se till att uppvisa ditt företags plan och budget och vad pengarna kommer att användas till för att du kan kunna gå med vinst. Många gånger ställs även krav på att visa upp utbildning, vilken erfarenhet du har och din privata ekonomi.

Olika typer av företagslån

Generellt sätt brukar företagslån delas in i två typer, med och utan säkerhet. Med säkerhet kan säkerställas om du äger en bostad, mark eller dylik. Du kan även ha en person som går i god för dig, som har ansvar för att betala lånet om du inte kan. Men det finns även möjlighet att ta ut lån utan säkerhet, dock brukar det röra sig om mindre summa pengar så om du är i behov av ett större lån behövs ofta något typ av säkerhet. Om ditt företag är i behov av snabba pengar kan du ta ut ett snabbt företagslån men är du snarare ute efter en långsiktig lösning brukar ett företagslån med låg ränta vara optimalt.

Öka dina chanser för företagslån genom att:

  • Ha ordnad ekonomi, privat och i företaget
  • Uppvisa historia och uppvisa en realistisk affärsplan
  • Visa på säkerhet och betalningsplan
  • Vara fast anställd utan betalningsanmärkningar
  • Kunna betala avgifter som ränta

Publicerat

i

av

Etiketter: