För- och nackdelar med att arbeta som fastighetsmäklare i Höganäs

I Höganäs finns ett antal verksamma fastighetsmäklare. Att arbeta här kommer med både för- och nackdelar. Medan det finns en rad intressanta objekt, är det fortfarande en liten stad med allt vad det innebär för bostadsmarknaden. I den här texten listar vi ett par för- och nackdelar med att arbeta som fastighetsmäklare i Höganäs.

Fördelar med att arbeta som fastighetsmäklare i Höganäs

  • Intressanta objekt. I Höganäs finns ett par intressanta objekt – några med en lång historia bakom sig. Till exempel finns det många arbetarbostäder som uppfördes av gruvbolaget för hundratals år sedan. Ett exempel på en sådan byggnad är ”Tre Kronor”, som idag rymmer kontor, men som tidigare var inredd med flertalet lägenheter. På sin tid fick den mycket uppmärksamhet och fick till och med ta emot pris vid Paris-utställningen år 1864.

  • Modernt och historia blandas. På senare år har flertalet restaureringar gjorts i staden. Samtidigt som de gamla arbetarbostäderna bidrar till stadsbilden med sin historia, har man även börjat bygga modernt. Den moderna bebyggelsen har främst tagit plats i stadens östra delar. Lägg därutöver till att allmänna platser i orten har putsats upp och fått sig ett modernare utseende under senare år.

  • Du syns lätt. Höganäs är en ganska liten stad med ca 27 000 invånare – som fastighetsmäklare finns ganska goda möjligheter att synas. I en större stad får man som regel kämpa mer för att få kunder. I en liten stad är det desto viktigare att bevara relationer.

  • Befolkningsökning. Befolkningen i kommunen ökar stadigt, vilket givetvis ger en högre efterfrågan på bostäder.

Nackdelar

  • Mindre efterfrågan än i landets stora städer. Visst finns det efterfrågan – och fastighetsmäklare behövs i Höganäs – men det är inte på samma nivå som i huvudstaden, till exempel. Här är det lättare att synas, men kanske svårare att avancera i karriären i samma hastighet. Det behöver förvisso inte vara en nackdel – det beror helt på vad man prioriterar.

  • Du syns lätt. Att synas lätt kommer både med gott och ont. Du behöver nätverka mycket och blir lätt känd som ”mäklaren”. Det behöver förvisso inte vara en nackdel – men en del kanske upplever att det är svårt att släppa jobbet på ledig tid som fastighetsmäklare i en mindre stad.

  • Färre objekt. I och med att staden är ganska liten finns det förhållandevis få objekt i jämförelse med landets större städer.

Publicerat

i

av

Etiketter: