Föreläsare kan stärka dig i mötet med medier

Det finns många fördelar med att lära sig hur man på bästa sätt bemöter och hanterar medier. Genom att ta in en föreläsare som specialiserar sig på just mötet mellan dig och mediepersoner kan du bli starkare som intervjuperson. Men varför är då detta viktigt och vilka fördelar finns det med att lyssna till en medieföreläsning?

Du kanske sedan tidigare har erfarenhet av att intervjuats i media och upplevt något av följande:

  • Du var inte lika säker och bestämd i din roll som intervjuperson som du hade önskat att vara.
  • När du inte ville besvara en fråga visste du inte vilket som var det bästa sättet att säga “inga kommentarer”.
  • Du kanske rentav glömde bort ditt viktigaste budskap.

Om något av ovanstående stämmer in på dig kan du vara i behov av medieträning. En sådan träning kan gå till på lite olika sätt – en bra utgångspunkt kan vara att lyssna till en medieföreläsning med en duktig föreläsare.

Ta in en föreläsare för att förbättra din intervjuteknik

När du intervjuas av en journalist eller bloggare bör du vara medveten om att de endast kommer att använda en liten del av den fullständiga intervjun. Intervjuaren kanske bara plockar ett citat eller två från allt som du har sagt. En av de största fördelarna med att stärka sig själv i mötet med medier är att du genom att vara förberedd kan bli bättre på att intervjuas. Det gör att du kan bli en mer effektiv och pålitlig talesperson för ditt företag och för dig själv.

Därför kan det vara guld värt att ta in en föreläsare som håller en medieföreläsning för dig och för andra nyckelpersoner på företaget. Det är nämligen viktigt att du som talesperson och mediakontakt lär dig att anpassa och förmedla ditt budskap till den tilltänkta målgruppen. Du behöver också lära dig hur du systematiskt kan gå tillväga får fram rätt meddelande varje gång.

Genom att ta del av en medieföreläsning med en skicklig föreläsare kan du få den intervjuträning som du behöver för att stärkas i mediemötet. Omfattningen av det hela kan dessutom anpassas till allt från en kortare föreläsning till en längre kurs som sträcker sig över flera dagar. Du kan därmed konsumera informationen på det sätt som bäst passar dig.


Publicerat

i

av

Etiketter: