Hjälp! Jag har fått virus på datorn!

Ibland händer det som aldrig får hända. Datorn börjar bete sig konstigt och som i en mardröm inser du att du faktiskt har fått ett virus. Dessa virus kan visa sig på olika sätt, exempelvis att din startsida när du sätter på internet helt plötsligt är en ytterst olämplig sida. Det finns även mer diskreta virus som du inte upptäcker förrän du letar efter de. Om du misstänker att du har virus, eller om du inte har något antivirus, kan det vara en god idé att kontakta företag som erbjuder IT support för privatpersoner.

Antivirus ska inte märkas av

En mycket tråkig utveckling av dagens antivirusprogram är att de vill visa framfötterna mer än nödvändigt. De bråkar med dina vanliga program, utför rensningar och sökningar utan att du har bett om det eller visar meddelanden om olika saker. Alla antivirusprogram fungerar inte på detta sättet. Det finns bra system som håller sig i bakgrunden och gör sitt jobb utan att märkas av. Det är bara när du verkligen behöver veta något som du får ett meddelande, annars håller de sig i skuggorna och sopar rent alla virusangrepp som din dator utsätts för. Om du tar din dator till ett företag som erbjuder IT support för privatpersoner kan du alltid fråga om de kan byta ditt gamla antivirus mot ett nytt. De känner garanterat till flera gratisalternativ och kan säkert även rekommendera prisvärda antivirus om du vill lägga en liten peng på det.

Byt ditt antivirus på egen hand

Du måste naturligtvis inte ta med din dator till en IT support för privatpersoner för att skaffa ett nytt antivirus. Du kan enkelt göra det på egen hand men se till att du kollar upp de olika systemen innan du installerar något. Ett underskattat tips är att helt enkelt fråga. Du känner garanterat mer än en person som har bytt antivirus tidigare och de flesta hjälper gärna till med tips och råd. Fråga om någon kan rekommendera ett bra antivirusprogram eller ta hjälp av en kompis i utbyte mot lite fika och trevligt samtal.

Skydda din dator mot angrepp

Ett bra antivirus är viktigt. Du kanske inte ens tänker på den känsliga information du har i din dator. Det kan vara information från ditt jobb, privata bilder som du inte vill ska komma ut eller lösenord som du använder till olika kontot. Oavsett om du vänder dig till företag som erbjuder IT support för privatpersoner eller ber dina vänner om hjälp så är det bra att ha ett antivirusprogram av hög kvalitet installerat på datorn. 


Publicerat

i

av

Etiketter: