Hur hitta en cykel på cykelrea?

Hur hitta en cykel på cykelrea?

Ingen cykel är den andra lik. Att hitta rätt cykel är inte alltid helt enkelt eftersom utbudet på cyklar är så stort. Beroende på hur du kommer att använda din cykel så finns det olika modeller som passar bättre eller sämre. Ska du åka i ojämn terräng behöver du en annan typ av cykel jämfört med om du bara ska cykla i stan. I vilket fall som helst är en cykel ofta en stor investering och det kan vara en god idé att försöka hitta en cykel på cykelrea eller till nedsatt pris. Det finns butiker som till exempel har cykelrea på senhösten när cykelsäsongen närmar sig sitt slut och då kan det vara bra att passa på.

Har alla cykelbutiker cykelrea?

Nästan alla cykelbutiker har cykelrea vid olika tillfällen på åren och då brukar man kunna göra riktigt bra affärer. Ofta kan man köpa kvalitetscyklar till riktigt bra priser om man passar på under cykelrean. Både fysiska butiker och e-butiker har cykelrea då och då. Det bästa sättet att hålla sig underrättad om cykelreor på nätet är att prenumerera på web sajternas olika nyhetsbrev. Då får du ett email skickat direkt till dig när en cykelrea börjar och du missar inte några tillfällen med cykelrea.

Varför har butiker cykelrea?

Olika butiker kan ha cykelrea av olika anledningar. En del behöver rensa lagren och helt enkelt bli av med cyklar för att göra plats för nya. Ibland har det regnat mycket under vår och sommar och då är cykelhandlarnas lager väldigt fulla och de säljer ut många cyklar till nedsatt pris. Då kan man göra riktiga cykel-fynd och köpa en ny cykel till mycket förmånligt pris. En del cykelaffärer har cykelrea när de till exempel har en utgående modell som de vill bli av med. Då är det egentligen inte något fel på modellen utan bara att man vill sälja ut dem för att göra plats för de nya modellerna.

Kan man köpa alla märken på cykelrea?

Du kanske undrar om det är bara vissa cykelmärken som finns tillgängliga när det är cykelrea men så behöver det inte vara. Ofta finns det flera olika märken som till exempel Scott, Crescent, Nishiki med flera till kampanjpriser. Vissa cykelbutiker eller e-butiker har cykelrea året om med speciella kampanjvaror och utgående modeller till nedsatta priser och du har chansen att göra riktiga kap.


Publicerat

i

av

Etiketter: