Några olika tjänster inom datorhjälp hemma

Möjligheten att kunna få datorhjälp hemma kan vara guld värt för den som inte kan eller vill lära sig om teknik – men som ändå vill kunna utnyttja den i mindre utsträckning. Att ha en surfplatta eller dator att läsa tidningen på och för att bara surfa kräver dock underhåll i form av till exempel uppdateringar. Läs mer om några av dom tjänster som finns att hitta nedan.

Olika tjänster inom datorhjälp

Att få datorhjälp hemma kan som sagt vara guld värt – inte bara det faktum att man får hjälp med det som krånglar utan också att det sker just i hemmet. Då så vis slipper man släpa med sig sina tekniska prylar, vilket kanske inte är så svårt om det är en surfplatta eller bärbar dator. Har man däremot en stationär dator eller behöver hjälp med annan teknik hemma underlättar det verkligen att det sker på plats.

Vilka är då tjänsterna man kan få inom datorhjälp hemma? Genom namnet kan man lista ut att man kan få hjälp med sin dator – till exempel om den krånglar, låter konstigt, kräver en uppdatering eller om andra svårbegripliga varningsrutor dyker upp på skärmen.

Förutom hjälp med en krånglande dator kan man även få hjälp med installationer av både mjuk, – och hårdvara och man kan också få hjälp med annan teknisk utrustning, så som:

  • Ljudsystem
  • TV
  • Mobiltelefon
  • Nätverk

Utnyttja RUT-avdraget för datorhjälp hemma

Eftersom datorhjälp hemma sker just hemma kvalar dessa tjänster in under hushållsnära tjänster. Därmed kan man alltså utnyttja RUT-avdraget och göra avdrag på arbetskostnaden. Tillhör man en av dom många som helst bara vill att teknik ska fungera och sköta sig själv, men som ändå råkat ut för att den inte gör det, behöver det alltså inte bli farligt dyrt även om man behöver anlita hjälp för att åtgärda problemet.

Givetvis gäller dom vanliga reglerna för RUT-avdrag, så som att man måste vara skattebetalande i Sverige, man ska ha fyllt eller ska fylla 18 år under det aktuella året samt att man måste ha avdrag kvar att utnyttja för året. Samtliga regler kring RUT-avdrag finns att hitta på nätet, till exempel på Skatteverkets hemsida.

Och samtliga tjänster inom datorhjälp hemma, samt olika företag som erbjuder det, finns också att hitta online.


Publicerat

i

av

Etiketter: