Om Alma vård & omsorg

Alma vård & omsorg är ett företag i Göteborg och Mölndal som erbjuder tjänster inom hemtjänst, hushållsnära tjänster och personlig assistans. På hemsidan almavoo.se går det att läsa vad dom olika tjänsterna innebär och vad företaget kan erbjuda sina kunder / brukare. Nedan följer en sammanfattning om företaget, där all information är hämtad från hemsidan.

Om företaget

På almavoo.se går det att läsa att företaget Alma vård & omsorg, som finns i Göteborg och Mölndal, bedrivs av socionomer som har lång erfarenhet från äldreomsorg och annat socialt arbete. Visionen är att ge kunderna tjänster av hög kvalitet och i värdegrunden hittas ord som tillit och trygghet.

Tjänster som presenteras på almavoo.se

På hemsidan almavoo.se presenteras samtliga av företagets tjänster – nedan följer en kort sammanfattning av dessa:

Hemtjänst
En av dom tjänster som finns att tillgå hos Alma vård & omsorg är privat hemtjänst – och i Göteborg och Mölndal finns ett valfrihetssystem för kunder att själva välja vem som ska utföra den här typen av insatser. Alma vård & omsorg är godkänt av båda kommunerna och för boende i städerna finns alltså möjlighet att välja just detta företag.

I hemtjänsten ingår bland annat tjänster i form av städning, tvätt, handling (där kunden själv får följa med om så önskas), stöd och hjälp vid medicinering samt hjälp med moment som har med hygien att göra.

Det går även att få hjälp med matlagning, socialt umgänge och aktivering. Kort och gott anpassas tjänsten efter kundens egna behov och önskemål, där målet är att skapa en meningsfull vardag.

Hushållsnära tjänster
På almavoo.se går det att läsa att företaget erbjuder olika typer av hushållsnära tjänster, så som:

  • Städning
  • Fönsterputsning
  • Vissa typer av trädgårdsarbete
  • Flytthjälp

Som privatperson finns möjlighet att utnyttja RUT-avdraget vid köp av någon av tjänsterna.

Personlig assistans
Alma vård & omsorg erbjuder även personlig assistans till personer som har beviljats just assistans från kommun eller Försäkringskassan. Företaget erbjuder assistans för brukare över hela landet, både vuxna och barn, men har sitt huvudkontor i Mölndal.

Under kategorin ”Alma personlig assistans” på almavoo.se går det att läsa att företaget är godkända av IVO (Inspektionen för vård och omsorg) – vilket är ett krav för att få driva verksamhet inom personlig assistans i Sverige.


Publicerat

i

av

Etiketter: