Säkerhetsdörrar brf – håll tjuvarna borta

Säkerhetsdörrar har blivit alltmer populära, särskilt i tätbefolkade områden. Tyvärr har inbrotten ökat i lägenhetshus på sina håll i landet. Tjuven tar sig då in i den vanliga lägenhetsdörren. Många gånger har hyreshus inte någon bra ytterdörr, vilket gör det enkelt att ta sig in hur som helst under dagen. Genom att investera i en ordentlig säkerhetsdörr brf kan de boende känna sig säkrare i sina hem. Det finns naturligtvis en rad olika säkerhetsdörrar till brf (bostadsrättsförening), både mot inbrott och även mot andra typer av slitage. Till exempel kan du hitta brandsäkra dörrar, dörrar som står emot skott och explosioner och mycket mer. I vanliga lägenheter brukar det dock räcka med inbrottssäkra dörrar. Dessa har flera smarta egenskaper, till exempel:

  • Står emot brand i minst 30 minuter
  • Ljudreducerande
  • Inbrottssäkra och står bland annat emot inbrottsförsök med kofot
  • Brandgastäta

Den här sortens dörrar är utvecklade för just lägenhetsentréer. Det finns bra anledning till att investera säkerhetsdörrar brf eftersom de inte bara är inbrottssäkra, de skyddar även dig och din familj mot brand och giftig brandgas. Ett extra plus är förstås att dessa säkerhetsdörrar även har otroligt bra ljudreducerande egenskaper, så du slipper störas av oväsen i trapphuset.

Enkelt montage av säkerhetsdörrar brf

När du ska köpa säkerhetsdörrar brf är det bra att rådfråga de större aktörerna. Det finns nämligen mängder av alternativ, inte bara gällande säkerhetsstandarder utan även när det kommer till dörrarnas utseende. Idag går det att tillverka inbrottssäkra och brandsäkra säkerhetsdörrar i snygga utseenden. Om du bor i en gammal sekelskifteslägenhet vill du såklart inte ha en stor och ful plåtdörr vid entrén. Som tur är går det att skräddarsy lösningar och skapa en design som smälter in bra med den övriga fastigheten.

När du beställer din säkerhetsdörr från en större aktör bör du alltid fråga innan om montering ingår. Det gör det i många fall, vilket är bekvämt då företaget vet exakt hur de ska fästa dörren på ett säkert sätt. Vanligtvis ombeds du endast plocka undan lite saker i hallen då det kan damma en del när dörren sätts på plats.


Publicerat

i

av

Etiketter: