Snabbfakta om Stockholms Elbolag

Lär dig mer om Stockholms elbolag – och vad som skiljer detta bolag mot dess konkurrenter.

 1. Förnybara energikällor
  Stockholms elbolag har valt att enbart köpa in och distribuera el från förnybara energikällor. Som kund går det därmed att vara säker på att man gör ett bra miljöval.
 2. Tre avtal – med fast pris
  Som kund går det att välja mellan tre olika avtal. Det första har fast pris året runt. Det spelar därmed ingen roll vad som händer på elbolagsmarknaden – kunden betalar fortfarande lika mycket. Ökas elkonsumtion ökar självklart även slutpriset. Det andra har fast pris som aktiveras i oktober och sedan sträcker sig till mars. Resterande del är det rörligt elpris. Det tredje har ett pristak. Kunder som väljer detta tar del av prisrörelserna men behöver aldrig betala över en viss summa.
 3. Erbjuder samfaktura
  Samfaktura är en tjänst som helt unik för Stockholms elbolag. Enligt hemsidan är de ensamma i Sverige om att erbjuda detta. I korthet innebär det att kunderna får en enda faktura. På fakturan presenteras kostnaden för elhandel och elnät och detta även om kunden skulle ha flera olika anläggningar dit elen distribueras. Det blir helt enkelt enklare att ha koll på alla kostnader som härleds till elen.
 4. Svenskägt
  Flera av de elbolag som levererar el till konsumenter i Sverige är ägda av utländska bolag. Stockholms Elbolag är däremot helsvenskt och skapar därmed både arbetstillfällen och tillväxt i landet. För vissa är det helt avgörande i val av bolag – för andra spelar det inte någon roll.
 5. Har inte egen elproduktion
  Stockholms elbolag har valt att inte ha någon egen elproduktion. Istället ligger fokus helt och hållet på distribution och samarbeta med flera olika elproducenter. I och med att de inte producerar elen själv är de inte heller bunden till att försöka hålla uppe priset. Istället kan de vända sig till olika aktörer och försöka hitta det bästa avtalet. Det i sig gynnar därmed konsumenterna.

Läs mer om Stockholms elbolag

Mer fakta om de olika elavtalen samt hur företaget arbetar går att läsa om på Stockholmselbolag.se. Där finns även kontaktmöjligheter till företaget för de som har frågor kring deras tjänster. Företaget kan nås både via chat på hemsidan, telefon och mail.


Publicerat

i

av

Etiketter: