Teckna elavtal – så kan det gå till

Vid byte av elbolag eller om man ska välja ett för första gången behöver man teckna elavtal. Det är i regel inte speciellt krångligt alls – man kan till och med göra det direkt på nätet. Det man ska tänka på är att läsa igenom villkoren ordentligt så att man har koll på vad som gäller med uppsägningstid och annat viktigt. Läs mer om hur det kan gå till när det är dags att teckna elavtal.

Teckna elavtal online

En enkel och snabb väg för att teckna elavtal är att göra det på nätet. Flera elbolag erbjuder denna tjänst och tar inte mer än ett par minuter att fylla i dom uppgifter som efterfrågas. Exempel på uppgifter att fylla i är till exempel hur länge man vill att avtalet ska gälla och hos vissa kan man välja på alltifrån ett par månader till några år.

Andra uppgifter som kan efterfrågas när man ska teckna elavtal online kan vara:

  • El ursprung – till exempel förnybar el
  • Hur man vill betala
  • Personliga uppgifter så som namn, personnummer och adress

Vanligen fyller man också i ett datum för uppstart. Det kan till exempel vara samma datum som ett gammalt avtal löper ut eller från och med den dagen man får tillträde till en ny bostad.

Att tänka på

Att teckna elavtal är enkelt och tar som sagt inte lång stund – åtminstone inte det praktiska med att fylla i uppgifter. Däremot kan det vara värt att lägga lite tid på att läsa igenom villkor och annat viktigt, för att veta vad det är man binder upp sig på.

Vill man inte teckna elavtal på nätet finns det givetvis även andra vägar att gå. Har man hittat ett elbolag som känns bra på alla punkter, så som pris och service, kan man ringa till elbolaget och be om att få hjälp med att teckna avtalet. Även här gäller det förstås att man läser igenom villkoren och annat innan man faktiskt ingår avtalet med det aktuella bolaget.

Man kan även ringa eller kontakta kundtjänst via chatt eller mail om man har frågor. De flesta har öppet på vardagar under kontorstid. Sedan är tecknat och klart är det bara att invänta det datum man valt för uppstart.


Publicerat

i

av

Etiketter: