Tips på advokater genom offertförmedling

Tips på advokater genom offertförmedling

Behöver du tips på advokater? När man är i behov av juridiskt stöd, kan det vara svårt att veta vem man bör höra av sig till. Vanligt på senare år har blivit att ta kontakt med advokatbyråer genom så kallade offertförmedlare. Dessa är aktörer som har flera advokater och advokatbyråer anslutna till sig, och försöker matcha ihop dig med just den som kan lösa ditt problem bäst.

Få tips på advokater genom offertförmedling – Så gör du

Processen är enkel. En god början är att söka på nätet genom att använda fraser som till exempel ”Tips på advokater offerter” eller ”advokater offerter”. I sökresultaten bör du få flera träffar från offertförmedlare.

Exakt hur processen ser ut därefter beror på vilket offertförmedlare du väljer. Hos en av de allra största förmedlarna i landet, går det till såhär:

  1. Välj område. Du väljer juridikområde som du behöver hjälp inom.
  2. Du tas till ett formulär anpassat efter området du har valt. Väljer du familjerätt får du till exempel kryssa i om förfrågan gäller adoption, arv, samboavtal eller skilsmässa. I formuläret specificerar du var i processen du befinner dig och när du behöver hjälp.
  3. Övrig information. I formuläret finns ett textfält tillägnat övrig information om uppdraget. Här är det en god idé att vara utförlig. Genom att beskriva uppdraget i detalj, gör du det lättare för advokaterna att kunna svara med en offert och en lösning. En utförlig beskrivning är dessutom en nödvändighet för att du ska kunna jämföra dina tips på advokater och deras priser – som ju är en av huvudanledningarna till använda dessa typer av tjänster.
  4. Här fyller du i namn, e-post, telefon och postnummer. Du anger också när du föredrar att bli kontaktad. Har du några filer som behöver bifogas gör du det strax under textfälten för kontaktuppgifterna.
  5. Vänta. Inom ett par timmar bör din offert vara förmedlad till passande jurister. Sedan är det bara att vänta på svar. Vanligtvis tar det en eller ett par dagar.

Jämför och välj. Med flera offerter i handen blir det enkelt att jämföra de tips på advokater du har fått. Se vem du får mest förtroende för, och kontrollera att arvodet är något du kan tänka dig att betala.


Publicerat

i

av

Etiketter: