Uppleva Skåne

Turistiga saker att göra i Skåne på somrarna

Vårt allra sydligaste landskap är ett mångfacetterat sådant. Det är så mycket mer än enbart Malmö – vad sägs till exempel om städer som Helsingborg, Lund, Ystad och Trelleborg? Därmed finns det också massvis med spännande saker att göra i Skåne på somrarna. Här tipsar vi om lite mer turistiga och roliga sevärdheter och upplevelser att planera in!

Besök den största skånska nöjesparken

Ett givet stopp på en turistresa genom Skåne är såklart den största skånska nöjesparken, Tosselilla. Detta gäller åtminstone om ni är en barnfamilj som reser tillsammans, eller om du fortfarande har ett barn någonstans inuti dig. Det är det perfekta resmålet för sommarlekar, avkoppling, underhållning och nöjen!

Förslag på andra turistiga saker att göra i Skåne

När du har besökt nöjesparken kan du även passa på att utforska övriga delar av landskapet. Då bör du inte missa dessa turistmål:

  • Studentstaden Lund. Lund är en universitetsstad som är belägen nära Malmö. Detta är studentstaden nummer ett i Sverige, i nära konkurrens med uppländska Uppsala. Därför kommer du stöta på många studenter när du besöker denna stad (dock kanske inte på sommaren). Lunds Universitet har en huvudbyggnad som är makalöst vacker och staden bjuder även på vackra parker och botaniska trädgårdar.
  • Blomsterstaden Ystad. Ystad är en annan skånsk stad som ibland hamnar lite grann i Malmös skugga. Runtom hela staden finns det dock mängder med söta små hus, mysiga caféer och pittoreska kullerstensgator. På sommaren är staden också fullkomligt fylld med vackra blommor som gör den än trevligare. Dessutom har många kända tv-serier och filmer spelats in här, såsom de om kriminalkommissarien Kurt Wallander.
  • Fornlämningen Ales stenar. Ales stenar är Sveriges motsvarighet till Stonehenge. Den är belägen nära Ystad, så du kan gärna passa på att besöka platsen efter att ha varit i blomsterstaden. Detta är en fornlämning i form av ett monument med hela 59 massiva stenar som tillsammans bildar formen av ett skepp. Ingen vet egentligen riktigt varför monumentet står där – man tror dock att platsen är en gravplats. Besök monumentet själv och se vad du tror!

Sedan finns det såklart även mycket annat roligt att göra i Skåne!


Publicerat

i

av

Etiketter: