UGL – vad är det?

UGL står för Utveckling av Grupp och Ledare och är en populär och bra kurs för den som arbetar till exempel som chef. Den är från början framtagen i USA för att användas inom försvaret men har sedan fått fäste världen över. Idag finns kurser att läsa runt om i hela Sverige, bland annat i Göteborg, men också på distans för den som hellre föredrar det.

Innehåll

En UGL kurs har ett varierande och intressant innehåll där man bland annat får lära sig mer om hur olika individer fungerar i grupp, hur man på ett effektivt sätt utvecklar en grupp utifrån olika individers roller samt hur man ska göra för att få ett bra samspel mellan dessa. Man går även igenom delar så som konflikthantering och kommunikation och kanske det viktigaste av allt är hur en bra ledare ska bete sig både gentemot enskilda individer men också mot en grupp i stort. Olika kurser kan vara upplagda något annorlunda men generellt är innehållet detsamma oavsett om man väljer en kurs som finns i Göteborg eller en som finns i Sundsvall.

Utbud

Utbudet av kurser är stort och finns i stort sett i hela landet. Är man intresserad av att läsa en UGL kurs kan man boka direkt på nätet. Kurserna finns som sagt på många olika platser och vare sig man bor i Göteborg eller någon annanstans så finns möjlighet att delta. Det finns kurser som utförs både på plats och på distans så egentligen har det ingen betydelse var man befinner sig.

Bra erfarenhet

Det finns många anledningar till varför man bör bättra på sitt CV med nya kurser och kunskaper även om man redan nått en hög chefsposition. Man kan alltid lära sig mer och utvecklas och en UGL kurs ger en bredd som är bra att bära med sig både inom den verksamhet man jobbar inom för stunden men även i framtiden om man planerar att byta jobb.

För att hitta en lämplig UGL-kurs i Göteborg eller på någon annan ort är det enklast att göra en sökning på Google för att se vad som finns tillgängligt. Ett tips kan vara att jämföra några olika kurser och kontakta olika utbildare för att hitta den som känns mest lockande.


Publicerat

i

av

Etiketter: