Välja eller inte välja mobilabonnemang med fri surf

Till skillnad mot för några år sedan erbjuder dagens mobilabonnemang nästan alltid fria samtal och fria sms. Vad som fortfarande är en konstant vattendelare är om tillgången till surf är obegränsad eller om det är begränsat till en viss mängd per månad. Beslutet för konsumenten landar ofta i om det är mest värt att välja ett mobilabonnemang med fri surf eller spara in några kronor på att begränsa datamängden. Nedan följer tre anledningar till varför det är värt att välja ett mobilabonnemang med fri surf, respektive tre anledningar till varför det är värt att inte göra det.

Tre anledningar att välja mobilabonnemang med fri surf

  • Dagens mobilanvändande kräver obegränsad surf.
  • Man slipper hushålla med surf.
  • Man kan vara generös och kan dela med sig till andra!

Youtube, instagram-stories och Netflix. Dagens mobilaktiviteter kräver en större mängd data än för några år sedan, då det mest handlade om bilder och text. Att ha obegränsat med surf möjliggör för att kunna ta del av allt som dagens appar har att erbjuda, utan att behöva oroa sig för att surfmängden plötsligt ska ta slut. För visst är det irriterande att behöva hushålla med surfen, just när du hittat ett spännande klipp som du vill titta på? Att välja ett mobilabonnemang med fri surf är dessutom en fördel för folk runtomkring dig, eftersom du kan välja att dela med dig av mobildata till någon som är i närheten och behöver.

Tre anledningar att välja mobilabonnemang med begränsad surfmängd

  • Ofta det billigaste alternativet.
  • Möjligheter till påfyllnad vid behov.
  • Möjliggör enklare kontroll över mobilanvändandet.

Begränsad surfmängd har en självklar positiv påverkan på priset för mobilabonnemanget. Ofta kan priset mot ett mobilabonnemang med fri surf skilja ganska mycket, varför det är en viktig aspekt att ta i beaktande. Ofta är rädslan för att surfmängden ska ta slut dessutom ofta obefogad, eftersom de flesta leverantörer erbjuder extra påfyllnad av data för en mindre engångssumma. Begränsad surf har dessutom fördelen att man tvingas hushålla med sin surfkonsumtion, vilket kan bidra till att man sitter fast vid sin mobilskärm en mindre del av sin vakna tid än om man haft obegränsat med surf.


Publicerat

i

av

Etiketter: