Vanliga frågor kring ditt stambyte i Stockholm

Har du vid något tillfälle bott i en lägenhet där ett byte av stammarna har utförts? Då vet du hur jobbigt de veckor då arbetet utförs kan vara för dig som hyresgäst eller bostadsrättsägare. För det är först då du inte längre har tillgång till ditt badrum som du inser hur mycket du uppskattar det. Dessutom är ofta köket också “ockuperat” medan bytet av stammarna pågår. Men för att stilla din oro inför ditt stambyte i Stockholm svarar vi här på några vanliga frågor om stambyten!

Ett byte av stammarna påverkar nämligen olika människor i olika hög utsträckning. Om du till exempel lever i ett ensamhushåll eller med din partner kanske du inte är så beroende av köket. Du kan uppleva det som smidigt att stanna till efter jobbet för att plocka upp lite mat på hemvägen. Men om du bor i en barnfamilj vet du att köket är hemmets hjärta och inser vikten av att ha tillgång till ett fullt fungerande kök i din vardag.

Med det sagt hoppar vi nu raskt vidare till vår lilla frågestund!

Vi besvarar frågorna om ditt stambyte i Stockholm

Detta är några av de vanligaste frågorna som personer ställer sig när de står inför ett stambyte i Stockholm:

  • Får man en hyresreducering eller en sänkt avgift? Kanske, det beror lite på. Generellt sett får du bo kvar i din lägenhet under arbetets gång. I annat fall kanske du kan bo hos släktingar eller vänner, eller så kan du ta in på ett hotell eller vandrarhem. Men det är inte säkert att du har rätt till att få en nedsatt avgift eller hyresreducering. Ofta ställs baracker upp utanför lägenheten där du kan duscha och gå på toaletten. Om så är fallet anses vanligtvis inte arbetet vara någonting som överskrider vad du som hyresgäst eller bostadsrättsägare ska tolerera.
  • Kan jag strunta i att få mina stammar bytta? Du kanske är lite rebellisk och vill strunta i att delta i stambytet? Men oavsett om du äger eller hyr din lägenhet är svaret nej. När beslutet väl är fattat har du tyvärr ingen möjlighet att kringgå detta och slippa få dina stammar bytta.

Publicerat

i

av

Etiketter: